Suomi tuhoaa omaisuuttaan piittaamattomasti Venäjän malliin

Tienpidossa vääränlainen säästäminen tulee todella kalliiksi.

Tiet rapautuvat, eivätkä määrärahat tule riittämään tämän hölmöilyn takia.  

Lähitulevaisuudessa ei ole pientäkään toivoa tiemäärärahojen riittämiselle, sillä valtion velan maksu alkaa pian ja  tiemäärärahaylitykset pannaan rahanpuutteessa varmasti kuriin.

Bitumin hakkautuminen irti kiviaineksen väleistä, syntyy kuoppa, joka täyttyy sateisena aikana vedellä.

Eroosio alkaa syödä pinnoitetta, lopulta syntyy läpimenevä reikä, jolloin vesi pääsee asfaltin alle, rikkoen tien. Sateiden pinnoitteisiin aiheuttamia ammottavia reikiä pidetään suurempana ongelmana, kuin normaalia routimista.

Mikään tavallinen määräraha ei tule riittämään teiden tuhoutumista vastaan, jos Suomi jatkaa samaan malliin. Lisäksi teiden korjaaminen tulee tuplaten kalliimmaksi, jos pohjarakenteet pettävät.

Leikkausten sijaan pitää osoittaa nopeasti lisää varoja. Täten hidastettaisiin elintärkeän kansallisomaisuuden rapautumista, samalla saataisiin nopeasti uusia työpaikkoja.

Suomen tieyhdistyksen laskelmien mukaan teiden korjausvelka on jo 1,5–2 miljardia euroa. Velka kasvaa nykyisellä vauhdilla jopa 200 miljoonaa euroa vuodessa.

Sillä lisäsummalla tiestöt pidettäisiin vasta edes nykyisessä kunnossa.

Pääministeri Jyrki Kataisen hallitus päätti kevään budjettikehysriihessä leikata liikenteen väylärahoituksesta sata miljoonaa euroa.

mikkohalonen
Oulunsalo

Syitä ja periaatteita, miksi kirjoittelen mm. täällä: En perusta mitään LUULOIHIN enkä perusteettomiin YLEISTYKSIIN missään asioissa. Totuus ja tiede on hyvä perusta. Vihaan tyhmyyttä ja epärehellisyyttä. Liika raha tekee viisaammastakin ihmisestä tuhlaajan ja se puolestaan on kansantaloudellista epäsosiaalisuutta. Yli varojensa tuhlaaminen on epäsosiaalista tyhmyyttä. Suhteellisuusteoriaa kannattaisi jokaisen pohtia ja soveltaa sitä jokapäiväisessä elämässä. Maailman ihmisistä n.98% on liian helppo manipuloida, jopa heitä itseään vastaan ja sitä tehdään jopa demokratian nimissä. Uskontojen nimissä aivopestään, hyväksytään terrori ja soditaan. Media myös aivopesee, hölmistää ja manipuloi. Koulutustakin käytetään usein salakavalasti manipulointiin. Lukeminen kannattaa aina, mutta mitä hyvänsä ei kannata uskoa. Historiankin on aina kirjoittanut se, joka on valtaa pitävä ja niskan päällä. Lakikin on monin paikoin jopa väärässä, lakeja on suhteellisen helppo säätää, mutta mokalakeja on lähes mahdoton purkaa. Monet lait ovat usein myös laatijiensa intresseistä lähtöisin. Itse kunnioitan vain järjellisiä lakeja, esim. kävelen päin punaista, jos muuta liikennettä ei ole. Oikeusjärjestelmä ei myöskään ole läheskään täydellinen, useasti se on jopa huono, kuitenkin se on paras keksityistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu