mikkohalonen

Pizzaan tutkittua kinkku

Onkohan tämä pizza-kinkku juttujen juju ymmärretty, vai haluttu ymmärtää, niin kun  pitäisi, vaikuttaa intressilähtöiseltä tutkimustulokselta.


Olennaisinta Iltasanomien tutkimustulos ei käsittele, mitä tuo suikaloitu mössövamiste kaiken kaikkiaan on?


Aivan toinen asia on, mitä osia siasta on käytetty, lihan kaltaisia tai lihaan verrattavia osia?


Ei tuo mössö enää muutu siitä, vaikka kaikki osat eivät olisikaan pelkää sikaa tai muuta eläintä.


Mielestäni huonoa makkarakin huonompaa, punaväristä mautonta pahaa mössöä.


Mitä tuon mössön muu täyteaine on ja millä prosentilla?


Helpotan kysymystä, laittaisitko sitä kinkuksi kutsuttua mössöä tarjolle vaikkapa joulupöytään?


Tämä kinkuksi kutsuttu suikaloitu mössö on kaukana siitä, mitä 100% aito kinkku on.


Onneksi ainakaan ihan kaikki Oulunseudun pizzeriat eivät ole alentuneet mössökinkkulinjalle.

 

http://m.iltasanomat.fi/ruokala/art-1288769933951.html?pos=section

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Oikeampi ilmaisus olisi sianlihavalmiste.KO "kinkkuhan" on nimenoman sitä eri ruhonosoista ns.halvemmistakin valmistettu puriste joka suikaloidaan ja myydään kinkkusuikaleina.Samaa puristettua prosessoitua lihaa on halvalla hinnalla myytävät leikkele"kinkut" eihän tarvitse olla kummottinenkaan asiantuntija,kun silmämääräisesti voi erottaa puristetun valmisteeen kokolihasta.
Kun nyt pizzoista puhutaan niin se kinkkupizza nyt on luontevampi,kuin sinlihavalmistepizza tuo valmistemääritelmä pitäisi näkyä tuoteselosteessa.Eipä ole tullut katsotuksi vaikka siellä niin olisikin.
Tutkimuksessahan määriteltiin,että kyse on kaikissa tapauksissa sianlihasta,ei kai niin,että se olisi nimenomaan ruhonosasta,jota kutsutaan kinkuksi.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Sekavuutta tossa jutussakin,kun sen nyt lukaisin toimittaja sanoo,että kaikki on kinkkua..ja tutkinut kemisti puhuu oikein kaikki "kinkku" on sianlihaa.

Tuomas Järvilaki

Mielestäni tuo mössö on maukkaampaa kuin pelkkä perseposki, juurikin mukana olevan rasvan ja sidekudoksen ansiosta. Hyvin käytetty yhdistelmänä ruhon osia, joita selaisenaan arvostetaan yleensä vain keittoliemen maunantajina.
Sama ajatus päteen makkaroihin. Niissä pitää olla noita maukkaita ruhon osia ja jauhoa rakenteen vuoksi. Kokolihakin käy rekvisiittana.
Oletteko koskaan syöneen ryynimakkaraa, tai Tapolaa - ei hajuakaan kokolihasta!
Proteiinikoostumus on kutakuinkin sama, joten ravitsemustieelliset ulinat voitte unohtaa.

Toimituksen poiminnat